Dagen på stuteri Kalvia i Broaryd hos familjen Salomonsson lystes ut som en praktisk dag i hovslageri för Jönköpings Läns Ardennerklubb, gamla som nya medlemmar önskades välkomna.
Karl-Erik Amor med sin långa erfarenhet i yrket deltog, samt Per Börjesson som verkar som lärling. Per går hovslagarutbildning i Lerum och är redo för uppdrag om ca 1 år. Ässjan gick varm för tillriktning av skor sedan kunde dagen starta.
Gårdsplanen fylldes tidigt på morgonen av besökare, unga som gamla. Jan Anderssons ardennersto Kicki 23020061 e. Pantern 11540 fick tjänstgöra i skospiltan under dagen.
Vädret var perfekt, mingel runt doftande grill fylld med korv. Den "goa" slänten att slå sig ner i med en kopp kaffe med dopp avslutade dagen.
Betäckningssäsongen är i full gång på gården dit ston kommer, en del med föl vid sidan. För avelstjänst finns ardennerhingsten Luric 11754.

Närvarande på plats för foton och vid pennan Barbro Åkerberg.


Vi ifrån klubben vill även tacka Göran Salomonsson som stod för korv och fika under dagen. Han var även så snäll så han skänkte behållningen från dagen till klubben!
Tack så mycket Göran!

Lite bilder ifrån dagen kommer här under:

Fortsätt och läs hela artikeln här...